AI Bulgaria AI Bulgaria

Google отпуска €25 милиона за обучение по изкуствен интелект в Европа

Google обучение

Google стартира инициатива, наречена „AI Opportunity Initiative for Europe“, в рамките на която ще бъдат отпуснати 25 млн. евро за подпомагане на обучението и развитието на умения в областта на изкуствения интелект в цяла Европа, с акцент върху уязвимите и слабо развитите общности.

За да постигне това, технологичният гигант ще работи заедно с европейските правителства, гражданското общество, академичните среди и бизнеса.

Първоначално Google.org, филантропското звено на Google, ще отпусне 10 млн. евро за обучение на служители от „икономически уязвими общности и тези с недостатъчно ресурси“. Технологичният гигант ще работи по програмата в партньорство с „Центъра за обществено въздействие“ (Centre for Public Impact), а финансирането има за цел да предостави на тези служители основни умения в областта на изкуствения интелект.

Тази нова програма ще помогне на хората в цяла Европа да развият своите знания, умения и увереност по отношение на изкуствения интелект, като гарантира, че никой няма да бъде изоставен

– заяви Ейдриън Браун, изпълнителен директор на Центъра за обществено въздействие.

Кой може да кандидатства?

Source: Google

Успешните кандидатури ще получат насоки, парична подкрепа и специално обучение, базирано на основополагащи курсове по изкуствен интелект, разработени от Google и външни експерти.

Инициативата включва и нов етап на „Google for Startups Growth Academy“ за Европа, Близкия изток и Африка. В рамките на програмата технологичният гигант ще предлага интензивни консултации и ще отпуска кредити за Google Cloud на стартиращи компании, които внедряват решения с изкуствен интелект в области като здравеопазване, образование и киберсигурност.

И накрая, като част от инициативата, Google разширява основните си курсове по изкуствен интелект на 18 езика. Те са безплатни, достъпни за всеки и предлагат поредица от модули за начинаещи в областта на изкуствения интелект.

Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X и LinkedIn!

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: