AI Bulgaria AI Bulgaria

Google представи MusicFX – AI инструмент за създаване на музика

MusicFX

Google стартира MusicFX – експериментален AI инструмент, който позволява създаването на музика само с няколко думи.

Новата услуга е част от „Google’s AI Test Kitchen“ – платформа, която дава възможност на широката общественост да се докосне до последните постижения в областта на изкуствения интелект и да сподели своите първоначални впечатления и отзиви.

labs.google

Технологиите, стоящи зад MusicFX, включват MusicLM на Google и SynthID на DeepMind.

MusicLM също е експериментален инструмент за изкуствен интелект. Обявен от Google през януари тази година, той генерира песни въз основа на идеи или описания, предоставени от потребителя.

От друга страна, SynthID е инструмент за създаване на водни знаци и идентифициране на съдържание, генерирано от изкуствен интелект. Първоначално разработен за изображения, през ноември 2023 г. Google DeepMind разшири приложението на SynthID, като включи водни знаци и за музика и аудио, генерирани от AI.

Важно е да се отбележи, че MusicFX е разработена със специални ограничения за защита на интелектуалната собственост и автентичността на музикалните творби. Например, инструментът няма да генерира музика, когато е въведен текст, в който се споменават имената на известни изпълнители или техните вокали.

В момента MusicFX е достъпен за потребителите в САЩ, Кения, Нова Зеландия и Австралия. Скоро се очаква инструментът да бъде наличен и в Европа, като вече можете да се регистрирате в списък за изчакване.

Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: