AI Bulgaria AI Bulgaria

International AI Summit 2023 – Брюксел

International AI Summit

На 8 ноември Брюксел ще бъде домакин на International AI Summit. Организирана от Euronews и Forum Europe, еднодневната конференция ще се фокусира върху ключови въпроси, свързани с глобалното регулаторно сътрудничество по изкуствения интелект и практическите му приложения. Събитието ще бъде достъпно и онлайн.

В рамките на International AI Summit, водещи експерти, глобални лидери и професионалисти от различни страни ще се съберат с амбицията да анализират и обсъдят текущите предизвикателства в сектора.

Основните теми включват укрепване на международното сътрудничество, разработване на отговорни системи на изкуствен интелект с акцент върху етиката и човешките права, както и приоритизиране на сътрудничеството в областта на научните изследвания и разработки.

В програмата са включени ключови интервюта и дискусии с видни фигури от политическия, научния и технологичен свят. Сред участници са:

Събитието включва индустриални дебати, панелни дискусии, експертни разговори, както и заключителна реч от заместник-председателя на Европейската комисия Вера Йоурова.

Информация за участие и такси

  • Стандартна такса: €170 (за корпоративни организации, сдружения, адвокатски кантори)
  • Намалена такса: €120 (за НПО, академични учреждения и студенти)
  • Безплатно участие: за национални правителства, регулатори, дипломатически мисии, европейски институции, медии и др.
  • Виртуално участие: Безплатно

За регистрация и допълнителна информация, посетете официалния уебсайт на събитието.

Целта на AI Bulgaria е да предоставя актуална и стойностна информация от света на изкуствения интелект (AI). Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X, LinkedIn и се присъединете към нашия Discord сървър!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: