AI Bulgaria AI Bulgaria

Microsoft представи Copilot for Finance – асистент за финансовите специалисти

Copilot for Finance
Source: Microsoft

Microsoft представи публична предварителна версия на Copilot for Finance – асистент с изкуствен интелект, разработен в помощ на финансовите специалисти. Новото решение, както подсказва името му, е базирано Copilot технологията на Microsoft и има за цел да спести време на финансовите екипи при изпълнението на рутинни задачи.

Асистентът е насочен върху три основни финансови сценарии – анализи, одити и събиране на задължения. Услугата включва и Copilot за Microsoft 365, чиято цена по принцип е 30 долара на потребител на месец.

Технологичният гигант посочва, че „Copilot for Finance може да предоставя информация в реално време относно корпоративни финансови данни, съкращавайки времето за въвеждане и търсене в привидно безкрайни редове и колони в Excel.“

Source: Microsoft

Използвайки финансови данни от източници като Microsoft Dynamics 365, SAP и Microsoft Graph, асистетът може автоматично да генерира фактури, да отбелязва счетоводни несъответствия и да създава визуализации и презентации.

Технологичният гигант твърди, че Copilot for Finance е тестван както от финансовите специалисти в самата компания, така и от финансовите отдели на много от техните бизнес партньори.

От Microsoft все още не са обявили цената на услугата като посочват, че ще го направят, когато тя стане общодостъпна по-късно тази година.

Въпреки това те предлагат демо версия, която можете да намерите тук, а за предварителната версия можете да се регистрирате тук.

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: