AI Bulgaria AI Bulgaria

Microsoft пуска платена версия на своя асистент Copilot

Copilot Pro план

Microsoft стартира нов Pro план за своя асистент с изкуствен интелект Copilot. Планът, който е на цена от 20 щатски долара на потребител на месец, предлага достъп до функциите на Copilot в Word, Excel, PowerPoint и другите приложения от семейството на Microsoft 365 (в момента единственият поддържан език е английският, като се изисква и активен личен или семеен абонамент за Microsoft 365).

За бизнеса цената на Copilot за Microsoft 365 е 30 щатски долара на потребител на месец. Досега Microsoft изискваше от компаниите да закупят минимум 300 места, за да се абонират за услугата. Сега обаче технологичният гигант премахва това ограничение, позволявайки на компании от всякакъв размер да използват Copilot в Microsoft 365.

Сред функциите на Copilot е възможността за генериране на цели презентации в PowerPoint от зададен текст, а в Word – за преформулиране на параграфи, генериране на текст и обобщаване на документи. Copilot в Outlook помага при отговаряне на имейли или генериране на нови, а в Excel – за анализ на данни, генериране на диаграми и др.

Абонаментът също така дава приоритетен достъп до най-новите модели, засега това е GPT-4 Turbo на OpenAI. В бъдеще абонатите на Pro плана ще могат да превключват между различни модели.

Една от най-интересните функции на Pro плана е предстоящия Copilot GPT Builder (подобно на GPT Builder на OpenAI). Този инструмент ще позволи на потребителите да създават персонализирани „Copilot-и“, съобразени с конкретни теми въз основа на набори от инструкции. Това означава, че потребителите могат да разполагат с уникален асистент с изкуствен интелект, който е специално разработен, за да отговаря на техните индивидуални нужди или интереси. Например, потребител, който се интересува от готвене, може да създаде Copilot, който е експерт в областта на готварските рецепти и кулинарните техники.

Microsoft също така преименува „Bing Image Creator“ на „Image Creator from Designer“. Абонатите на новия платен план ще получат достъп до подобрени функции на Image Creator, включително 100 ускорени генерации на ден, по-детайлно качество на изображенията и възможност за генериране на пейзажни изображения (при безплатния план изображенията са квадратни).

Copilot все още може да се използва напълно безплатно (с последния модел на OpenAI GPT-4) както на компютър, така и чрез приложенията за iOS и Android, които са налични от края на миналия месец.

Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: