AI Bulgaria AI Bulgaria

OpenAI отключва Code Interpreter за абонатите на ChatGPT Plus

Code Interpreter

OpenAI представи новата си функция Code Interpreter, която е предназначена за абонатите на ChatGPT Plus. Тази иновация обогатява възможностите на чатбота, като предлага изпълнение на код, анализ и визуализация на данни в специализирана защитена среда.

Code Interpreter ще бъде достъпен за всички потребители на ChatGPT Plus през следващата седмица. Той позволява на ChatGPT да изпълнява код, при желание с достъп до файлове, които сте качили. Можете да помолите ChatGPT да анализира данни, създава графики, редактира файлове, извършва математически операции и т.н.

Възможности и функционалности на плъгина „Code Interpreter“

Code Interpreter е официално разширение, разработено от OpenAI, осигуряващo автентична работна среда за изпълнение на код. Това изолирано пространство, оптимизирано за Python, ви позволява да изпълнявате различни задачи. Той няма интернет достъп и не може да сваля данни или да комуникира с онлайн API-та.

Цялата кодова активност, която се oсъществява чрез плъгина, се оценява в активна сесия, която продължава през целия чат-диалог (с установено максимално времетраене). Всички последващи изпълнения на код могат да се надграждат върху предишните.

Възможността за качване на файлове в работно пространство на ChatGPT и сваляне на резултатите от вашата работа са също поддържани.

В момента единственият език, който поддържа плъгина, е Python, но имайте предвид, че GPT-4 има базово разбиране на повечето програмни езици и може да помогне при решаването на проблеми и на други програмни езици. Interpreter може да обяснява кода ред по ред, да предоставя примери и да отговаря на въпроси, свързани с програмирането.

На пръв поглед може да изглежда, че това е инструмент, предназначен единствено за програмисти. В действителност обаче, благодарение на своята универсалност и гъвкавост, той намира приложение в множество различни сфери и задачи.

Възможности и функционалности на плъгина

В дигиталния свят, където данните са ключов ресурс, инструментите за тяхната обработка и анализ стават все по-ценни.

Code Interpreter е ключов инструмент за анализ на данни и визуализация. С него не само може да разглеждате големи обеми от информация, но и да извличате от тях ключови връзки и закономерности. Плъгинът предлага разнообразие от визуализации – от стълбови диаграми и графики до топлинни карти, които предоставят дълбоко и ясно разбиране на представените данни.

Проведохме експеримент с данни от Националния статистически институт на Република България. Заредихме в ChatGPT файл с информация относно външната миграция на България между 2010 и 2022 г., разделена по възраст и пол. Ето и резултатите:

Статистически данни от Националния статистически институт на Република България. Code Interpreter.
Статистически данни от Националния статистически институт на Република България. Code Interpreter.
Статистически данни от Националния статистически институт на Република България. Code Interpreter.

Но способностите на Code Interpreter не спират тук. В областта на електронните таблици, той представлява истинска промяна. Автоматичният анализ на Excel файлове осигурява бързо и точно информационно обобщение. Без нужда от сложни формули или многобройни стъпки, можете да задавате конкретни въпроси и да получавате директни отговори.

Допълнително, интелигентните алгоритми на инструмента оптимизират процеса по почистване на данни, като автоматично премахват излишни колони и редове, което значително намалява времето за предварителна обработка.

С Code Interpreter получавате цялостна система за анализ и визуализация на данни, събрана на едно място.

Освен това, можете да ползвате ChatGPT за разнообразни задачи, като например преобразуване на PDF файлове с OCR, обрязване на видео файлове, промяна на формати, решаване на математически задачи и много други.

Достъп и ограничения

Code Interpreter не е наличен във безплатната версия на ChatGPT. Трябва да се абонирате за ChatGPT Plus (струва 20 долара на месец). OpenAI внедрява го за всички платени потребители, така че вероятно ще го получите до няколко дни.

Code Interpreter осигурява временно дисково пространство за качване на файлове и поддържа множество формати: TXT, PDF, DOC(X), JPEG, PNG, MP4, AVI, CSV, JSON, XML, XLS(X), CPP, PY, HTML, DB, SQLite и др. Максималният размер при качване на файлове е 250 MB.

Създаване, трансформация, визуализация: Защо Code Interpreter е ключов?

Code Interpreter не само обогатява функционалността на ChatGPT, но и предоставя възможност за обработка на данни, създаване на визуализации, трансформация на файлови формати и изпълнение на множество други задачи – всичко това чрез удобен текстов интерфейс.

Не изпускайте шанса да повишите ефективността на вашата работа и да оптимизирате използването на вашите данни. Отделете време да разгледате всички възможности, които Code Interpreter предлага, и установете как може да ви е полезен.

Целта на AIBulgaria.com е да предоставя актуална и стойностна информация от света на изкуствения интелект (AI). Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Twitter и LinkedIn. Също така, може да се присъедините към нашия Discord сървър!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: