AI Bulgaria AI Bulgaria

OpenAI представи нова бета функция в ChatGPT

ChatGPT

OpenAI стартира нова бета функция в ChatGPT. Тя се нарича GPT mentions (@GPT) и дава възможност на потребителите да общуват с различни GPT-та в рамките на един и същи чат.

Чрез въвеждане на „@“, последвано от името на GPT, потребителите могат да се обръщат към отделни персонализирани GPT-та, без да е необходимо да превключват между различни чатове.

@GPT)
@GPT)

Например могат да взаимодействат с GPT, специализиран в планирането на пътувания, с друг – в графичния дизайн, и с трети – в съхранението на данни, всички в рамките на един и същи чат.

Този подход би бил особено полезен за задачи, които изискват комбинация от различни експертни познания, както и за потребители, които желаят да проучат възможностите на различни модели GPT паралелно.

Очаква се функцията @GPT да бъде разширена, като основният модел сам ще определя кои GPT-та да отговарят на конкретни заявки.

През последните няколко месеца много разработчици и потребители на ChatGPT започнаха да се оплакват, че чатботът е станал „мързелив“. От OpenAI твърдят, че са се справили с този проблем чрез нов модел, който „изпълнява задачите по-внимателно от предишния“

Компанията също така пусна няколко нови модела и понижи цените на своите API-та, което представлява интерес най-вече за разработчиците. Освен това сподели, че планира да пусне GPT-4 Turbo с визия през следващите месеци.

Според OpenAI, 70% от потребителите на API вече са преминали към GPT-4 Turbo, тъй като той има актуализиран праг на познанията до април 2023 г., по-голям контекстен прозорец от 128 хил. токена и по-ниски цени.

На 10-ти януари, OpenAI представи и нов абонаментен план, наречен ChatGPT Team, който е предназначен за организации и компании.

Абонаментът се предлага за екипи от двама или повече на цена от 25 долара на потребител на месец при годишно таксуване или 30 долара при месечно таксуване. Той включва достъп до новия модел GPT-4 Тurbo и по-високи лимити на съобщенията в сравнение с нормалния план на ChatGPT.

OpenAI се ангажира да не обучава своите бъдещи модели с данни от API, ChatGPT Team и ChatGPT Enterprise, за да гарантира поверителността и сигурността на данните. Това означава, че информацията и разговорите от тези бизнес услуги не се използват за подобряване на AI моделите на OpenAI.

Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: