AI Bulgaria AI Bulgaria

Стратегии за Бъдещето: Среща за изкуствен Интелект в Белия дом

Срещата за Изкуствен Интелект

Белият дом беше домакин на среща за изкуствен интелект с изпълнителни директори на водещи световни компании в областта. Събитието беше ключово, с фокус върху бъдещата траектория на изкуствения интелект и последици за обществото.

Срещата се проведе на високо ниво и бе организирана с участието на влиятелни фигури от правителството и технологичната индустрия. Заместник-президентът Камала Харис, секретарят на търговията Джина Раймондо и съветникът на президента и директор на Бюрото по наука и технологична политика, Арати Прабакар, бяха сред ключовите правителствени служители на място.

От технологичната индустрия присъстваха Сам Алтман, изпълнителен директор на OpenAI, Дарио Амодеи, изпълнителен директор на Anthropic, Сатя Надела, председател и изпълнителен директор на Microsoft, и Сундар Пичай, изпълнителен директор на Google и Alphabet.

„Срещата за Изкуствен Интелект в Белия дом“ бе описана като „честна“ и „искрена“ от прес-секретаря на Белия дом Карин Жан-Пиер.

Разговорът се въртеше около потенциалните рискове и ползи от изкуствения интелект, етичните въпроси около неговата употреба и отговорността на технологичните компании при гарантиране на безопасното и сигурно внедряване на AI системите.

Бяха обсъдени различни опасности, включително възможното използване на AI-създадени дийпфейкове и дезинформация, които могат да подкопаят демократичния процес.

Други опасности, които бяха споменати, включват загуба на работни места поради автоматизация, физически опасности и заплахата от злонамерени хакери.

Президентът Джо Байдън изрази своите опасения относно потенциала и опасностите, свързани с изкуствения интелект, като каза:

Това, което правите, има огромен потенциал и огромна опасност. Изкуственият интелект е един от най-мощните инструменти на нашето време, но за да се възползваме от възможностите му, първо трябва да намалим рисковете, свързани с него.

Администрацията обяви инвестиция от 140 милиона долара за създаване на седем нови института за изследвания на изкуствения интелект.

Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, Twitter и LinkedIn.

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: