AI Bulgaria AI Bulgaria

Топ 5 AI инструменти за генериране на изображения, които можете да използвате безплатно през 2024 г.

генериране на изображения

Генераторите на изображения с изкуствен интелект предизвикаха истинска буря през изминалата година. Ако използвате социалните медии, гледате новини или четете онлайн издания, няма как да не сте попадали на изображения, генерирани от изкуствен интелект.

Днес инструментите, които създават тези изображения, са общодостъпни и лесни за използване, а в този списък ще ви представим 5-те най-добри инструмента за генериране на изображения (по наше мнение), които можете да използвате безплатно през 2024 г.

1. Leonardo AI

Leonardo е платформа за AI изкуство, която отговаря на широк спектър от творчески нужди, включително вдъхновение, дизайн на герои, активи за игри, концептуално изкуство, графичен дизайн, мода, маркетинг, реклама, продуктова фотография, архитектура и интериорен дизайн.

Платформата предоставя разнообразни предварително обучени генеративни модели на изкуствен интелект, както и възможност за обучение на собствени такива.

Освен това, Leonardo AI предлага функции като генериране и редактиране на изображения, скициране в реално време и добавяне на движение на изображения.

Безплатен планПредоставя 150 токена (или кредита) на ден
Apprentice$10 на месец / 8 500 изображения на месец
Artisan$24 на месец / 25 000 изображения на месец
Maestro$48 на месец / 60 000 изображения на месец

Изображения генерирани с Leonardo AI

2. Krea AI

Krea AI е мощен инструмент, който използва изкуствен интелект за генериране на изображения в реално време. Платформата предлага набор от творчески инструменти за концептуално изкуство, архитектурни визуализации, продуктова фотография и др.

В допълнение Krea предлага и функция за увеличаване на разделителната способност на изображения до 4K, както и възможност за автоматично премахване на обекти. Потребителите могат също така да обучават изкуствен интелект в свой собствен стил само с няколко примерни изображения.

Krea AI може да се използва на различни устройства, включително iPad. Потребителите могат да получат достъп, като изтеглят приложението от App Store.

Безплатен план50 изображения на ден
KREA Pro$30 на месец / неограничени генерации на изображения

3. Adobe Firefly

Firefly е генеративен AI инструмент, разработен от Adobe, който позволява на потребителите да създават изображения, текстови ефекти и цветови палитри с помощта на прости текстови указания. Той е наличен безплатно като самостоятелен инструмент, а възможностите му са добавени и в Adobe Express, be Photoshop и Illustrator.

Adobe Firefly работи на базата на кредитна система. Потребителите на безплатнатните версии на Creative Cloud, Firefly и Adobe Express са ограничени до 25 месечни кредита.

Adobe Firefly включва и цифров воден знак върху всяко създадено изображение. Потребителите на премиум плана, който струва 5,53 EUR на месец, обаче могат да създават изображения без водни знаци.

Безплатен план25 кредита на месец
Premium5,53 EUR на месец / 100 кредита
Firefly в Adobe Express11,99 EUR на месец / 250 кредита

Изображения генерирани с Adobe Firefly

4. Image Creator by Microsoft Designer

Image Creator от Microsoft Designer е безплатен инструмент за генериране на изображения, който използва модела DALL-E 3, разработен от OpenAI. Инструментът поддържа над 100 езика и предлага функционалности като споделяне, запазване, изтегляне или допълнително редактиране на генерираните изображения.

Достъпът до Image Creator е възможен чрез страничната лента в Microsoft Edge, Copilot или приложението Designer. Услугата е безплатна и работи с бонус система, при която генерирането на изображения отнема точки. След като точките бъдат изчерпани, процесът на генериране се забавя, като може да отнеме до пет минути за едно изображение.

Изображения генерирани с Image Creator

5. Ideogram

Ideogram е иновативна инструмент разработен от екип от експерти по изкуствен интелект, включително бивши изследователи на Google Brain. Инструментът е известен със своята способност да интегрира текст в изображенията – функция, която го отличава от много други генератори.

Платформата поддържа разнообразен набор от стилове, включително илюстрация, типография, постери, снимки, 3D визуализация, архитектура, мода, продукти и др. Освен това Ideogram предлага и контрол върху цветовете и композицията на изображенията.

Друга интересна функция на Ideogram е ремиксирането на изображения, което е чудесен начин за вдъхновение и научаване на нови за указания (prompts).

Безплатен план100 изображения / 25 указания (prompts) на ден
Basic$8 / 1600 изображения за месец
Turbo$20 / 4000 изображения за месец

Изображения генерирани с Ideogram

Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: