AI Bulgaria AI Bulgaria

DALL·E 3 е вече достъпен в Bing Chat и Bing Image Creator

Bing DALL·E 3

Microsoft обяви, че най-новият модел на генератора за изображения DALL·E 3 е вече е достъпен за всички потребители на Bing Chat и Bing Image Creator.

DALL·E 3 представлява третата версия на модела за създаване на изображения на OpenAI. Според съобщенията на компанията, новият модел интерпретира указанията по-ефективно от своите предшественици, предоставяйки изображения с по-висока степен на креативност и фотореализъм.

Bing получава достъп до DALL·E 3 дори преди ChatGPT на OpenAI – това е планирано да се случи този месец, но само за абонатите на ChatGPT Plus. Bing Image Creator и Bing Chat, вероятно ще бъдат най-популярният инструмент за генериране на изображения за известно време.

В отговор на опасенията за безопасността и етиката, свързани с изкуствения интелект, OpenAI е вградил специфични функции в DALL·E 3, които предотвратяват генерирането на изображения на публични личности или такива с нецензурно съдържание. Microsoft, от своя страна, добавя водни знаци към изображенията, за да подчертае, че са генерирани от изкуствен интелект, и разработва система за модериране на съдържанието.

Очакванията са Microsoft да разшири приложението на DALL-E в други продукти и услуги. Един от предстоящите проекти е инструмент за създаване на изображения в приложението Paint, наречен Paint Cocreator, който също ще използва технологията на DALL·E 3.

Достъп до Bing Chat и Bing Image Creator и създаване на изображения

За да използвате Bing Chat или Bing Image Creator и да създавате безплатно изображение с DALL·E 3, просто отидете на https://www.bing.com/chat или https://www.bing.com/create и опишете с думи изображението, което искате да генерирате. Имайте предвид, че е необходим Microsoft акаунт за достъп. Ако все още нямате такъв, можете бързо и лесно да се регистрирате.

И нещо много важно, DALL·E 3 вече успешно успява да генерира изображения с текстови елементи. Въпреки че текстът, въведен на български, се превежда на английски, качеството на генерираните изображения остава впечатляващо.

Когато давате указания за изображение, бъдете конкретни и детайлни, използвайте подробни указания, които описват сцената, обектите и текста, които искате да включите. Ето няколко кратки примера:

Фотореалистично изображение на чаша за кафе върху дървена маса с текст „Добро утро“, изписан в пяната.

Реалистичен изглед на горски пейзаж при изгрев с надпис „Природата зове“, изваян върху камък.

Фотореалистичен десерт на порцеланова чиния с надпис „Сладък момент“.

Не забравяйте, че DALL·E 3 е по-точен и надежден в разбирането на указания, така че изработването на подробни такива ще помогне за усъвършенстване на крайното изображение.

Целта на AI Bulgaria е да предоставя актуална и стойностна информация от света на изкуствения интелект (AI). Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X, LinkedIn и се присъединете към нашия Discord сървър!

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: