AI Bulgaria AI Bulgaria

Adobe Firefly излиза от бета и е вече наличен за комерсиална употреба

Adobe Firefly
Image: Adobe

Adobe обяви комерсиалния старт на Firefly, който вече е налични в Creative Cloud, Adobe Express и Adobe Experience Cloud.

Това означава, че функции на Firefly като Generative fill и Generative expand в Photoshop вече са налични без нуждата от инсталиране на бета версията. Допълнително, компанията стартира Firefly като самостоятелно уеб приложение (https://firefly.adobe.com).

Целта на Adobe е да даде началото на нова ера на AI  креативност, като съчетаем възможностите на Firefly с нашия голям опит в сферата на инструментите

– заяви Дейвид Уадвани, президент на дигиталния медиен бизнес на Adobe.

От Adobe споделят, че по време на бета периода са били генерирани над 1 милиард изображения, което показва огромния интерес към генеративните AI инструменти.

Във момента Firefly поддържа текстови указания на над 100 езика, давайки възможност на създатели от всички краища на света да създават впечатляващo и търговски сигурнo AI съдържаниe.

Adobe обяви ценова структура за Firefly

Adobe въвежда таксуване за Firefly чрез това, което нарича „генеративни кредити“. Всеки път, когато потребителите кликнат върху „генерирай“, за да създадат изображение с Firefly, те ще изразходват един кредит. Компанията промени уеб приложението на Firefly, така че то вече няма да започва автоматично да генерира изображения, преди потребителите да са завършили всички настройки.

Всеки от съществуващите платени планове на Adobe ще предостави достъп до значителен брой генеративни кредити. Ето пълният списък:

  • Creative Cloud All Apps: 1000 кредита
  • Creative Cloud Single App (включва Illustrator, InDesign, Photoshop, Premiere Pro, AfterEffects, Audition, Animate, Dreamweaver, Stock, Photography 1TB): 500 кредита
  • Adobe Stock с платен абонамент: 500 кредита
  • Adobe Express Premium: 250 кредита
  • Adobe Firefly Premium: 100 кредита
  • Creative Cloud for Enterprise All Apps: 1000 кредита
  • Creative Cloud Pro Plus All Apps: 3000 кредита
  • Безплатни потребители с Adobe ID; Adobe Express, Adobe Firefly, Creative Cloud: 25 кредита

След изчерпването на кредитите, Firefly ще работи значително по-бавно, с изключение на абонатите за Adobe Firefly и Adobe Express Premium. Те ще имат достъп само до две генерации на ден до края на месеца, когато броячът се нулира. Adobe обаче планира да предложи допълнителни абонаментни пакети, въпреки че конкретните цени все още не са обявени.

Всички тези модели са много големи. Те функционират в облачна среда и са скъпи за експлоатация. Нашата цел е да оптимизираме тези системи, като акцентираме върху високото качество на генерираните резултати, а не върху бързината на техния процес на работа. Ние ги оптимизираме за качество, а не за скорост на изпълнение. Затова трябва да защитим потребителската база и да гарантираме достъпа и справедливо използване на услугата.

– каза Александру Костин, вицепрезидент по Генеративен AI в Adobe.

Най-важното е, че Adobe гарантира, че продукцията на Firefly е „безопасна за търговска употреба“, което намалява правните несигурности, с които се сблъскват потребителите при работа с генеративни AI модели. За да осигури прозрачност, Firefly маркира AI-генерираните изображения с „Content Credentials“ (Удостоверения за съдържанието), което помага в идентифицирането на произхода и автентичността на създаденото съдържание.

Това е само началото на генеративният AI. Ние сме ангажирани да продължим да разширяваме функционалността на Firefly в Creative Cloud, като включваме инструменти за фотография, дизайн, видео, 3D графики и много други

– споделят от Adobe в блог пост.

Целта на AI Bulgaria е да предоставя актуална и стойностна информация от света на изкуствения интелект (AI). Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, InstagramXLinkedIn и се присъединете към нашия Discord сървър!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: