AI Bulgaria AI Bulgaria

Microsoft въвежда нови AI функции в мобилнатa клавиатура SwiftKey

SwiftKey

След редица анонси за новия Copilot в Windows 11, Microsoft 365, Edge и Bing, Microsoft продължава да интегрира изкуствен интелект във всичките си продукти, като последният акцент е върху мобилната клавиатура SwiftKey за iOS и Android.

Компанията работи по надграждането на SwiftKey от месеци, като по-рано тази година свърза приложението с Bing и Bing Chat. Също така беше добавена функция, която позволява на потребителите да персонализират тона на текстовете си чрез изкуствен интелект

AI фунции и партньорство с Snap Inc.

Едно от най-интригуващите нововъведения в SwiftKey е функцията AI филтри на камерата. Тя позволява на потребителите да трансформират обикновени снимки, видеоклипове и дори GIF файлове в произведения на изкуството чрез богата палитра от над 250 инструмента и опции за филтриране.

Интересен факт е, че Microsoft използва ефекти и лещи от Snapchat. На 22 септември, двете компании обявиха партньорство, в рамките на което Snap Inc. ще използва Chat Ads API на Microsoft в своя чатбот, My AI.

Освен това Microsoft представи и персонализирани AI стикери. Потребителите ще имат възможността да преобразуват своите селфита в уникални стикери чрез инструментите на Bing Image Creator. Създадените стикери ще могат да бъдат споделяни с други, включително чрез приложения на трети страни като WhatsApp и Messenger.

За тези, които използват клавиатурата на Microsoft, за комуникация и изпращане на текстови съобщения, новата функция Editor ще предложи корекции и предложения за подобрение на граматиката, правописа и пунктуацията.

И накрая, SwiftKey ще има директен достъп до Bing Image Creator. Потребителите ще могат да генерират изображения с помощта на изкуствен интелект, които след това лесно да споделят с приятелите си. Особено внимание заслужава предстоящата интеграция на генератора на изображения DALL-E 3 на OpenAI в Bing Image Creator, която обещава още по-впечатляващи визуални резултати.

От Microsoft споделят, че новите AI функции на Swiftkey вече се разпространяват.

Целта на AI Bulgaria е да предоставя актуална и стойностна информация от света на изкуствения интелект (AI). Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X, LinkedIn и се присъединете към нашия Discord сървър!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: