AI Bulgaria AI Bulgaria

Google Bard вече може да гледа YouTube вместо вас

Bard Google
Image: Google

Google обяви, че чатботът Bard вече може да гледа видеоклипове в YouTube и да извлича информация по заявка.

Например, ако търсите обяснително видео в YouTube относно приготвянето на определен сладкиш, можете да попитате Bard колко яйца са необходими за рецептата, показана във видеоклипа. Чатботът може да обобщи съдържанието на целия видеоклип или можете да му зададете конкретни въпроси, свързани с него.

При тестове Bard успя бързо и точно да резюмира TED лекция на главният учен на OpenaAI, Иля Суцкевер, като след това отговори на специфични въпроси отностно видеото.

Това подобрение е част от разширенията на Bard, които бяха въведени септемви месец. Те позволят на чатбота да се свързва с различни продукти на Google, като Gmail, Docs, Drive, Maps, YouTube и Flights. 

Наскоро Google също така разшири достъпа до Bard за тийнейджъри в няколко държави, като въведе защити, подходящи за възрастта им. Компанията смята, че чатботът може да бъде полезен инструмент за тийнейджърите, който да им осигури вдъхновение и мотивация за техните идеи, хобита и планове или да им помогне да разберат по-добре и по-бързо различни теми.

Освен това друга скорошна актуализация на Bard подобри математическите му умения, по-специално при решаване на уравнения и помощ в решаването на сложни задачи, с ясни обяснения стъпка по стъпка (засега само на английски език). Задачите могат да бъдат предоставени на чатбота като текст или чрез снимка.

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: