AI Bulgaria AI Bulgaria

Brave Search въвежда нов AI инструмент за програмисти

CodeLLM

Brave Search обяви въвеждането на нова функция, наречена CodeLLM, която има за цел да подобри резултатите от търсенето при заявки, свързани с програмиране. CodeLLM предлага на програмистите възможността да получават извадки от код въз основа на резултатите от търсенето, с обяснения стъпка по стъпка и цитати от източника за справка и потвърждение.

Инструментът използва мощта на големите езикови модели (LLM), за да предоставя задълбочени и точни резултати при заявки за кодиране. Изграден на базата на Mixtral, модел на френската стартъп компания Mistral, CodeLLM автоматично разбира и отговаря на въпроси за кодиране, без да е необходимо потребителите да инициират специално търсене.

Според Brave това, което го отличава от другите езикови модели, е способността му да се възползва от контекстуалната мощ на специална търсачка в реално време.

CodeLLM е достъпен за всички потребители на Brave Search както на десктоп, така и на мобилни устройства.

Старта на CodeLLM идва 2 месеца след като Brave пусна своя асистент с изкуствен интелект, наречен Leo. Предназначен за всички потребители на настолни компютри, Leo е базиран на Llama 2 от Meta и Claude на Anthropic и може да обобщава уеб страници или видеоклипове, да превежда текст и да перефразира фрази. Brave дебютира и с платена версия на асистента на цена от 15 долара на месец, която дава на потребителите достъп до премиум функции, като например достъп до по-бързи и по-добри езикови модели и по-високоскоростни лимити.

От стартирането си преди две години Brave Search отбеляза голям растеж. Обслужвайки около 25 милиона заявки дневно, Brave Search е търсачка по подразбиране за над 60 милиона потребители. Компанията е известна с това, че не следи потребителите и не събира лични данни, а индексът ѝ за търсене се основава на проекта Web Discovery Project, който съдържа огромен набор от уеб страници и информация.

Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: