AI Bulgaria AI Bulgaria

Canva представя Magic Studio

Canva

Canva, популярната уеб платформа за дизайн, отбелязва своя 10-годишен юбилей с представянето на новия си продукт – Magic Studio. Компанията описва платформата като „най-всеобхватната в света за дизайн, задвижвана от изкуствен интелект“. Целта й е да предостави на организации и индивидуални потребители редица нови инструменти, които автоматизират и опростяват множество трудоемки дизайнерски задачи.

Magic Switch е една от ключовите функции на пакета. Тя позволява мигновена трансформация на дизайни, като например превръща блог пост в имейл или социална медийна публикация. Допълнително, функцията предлага автоматичен превод на дизайни на над 100 езика.

Runway Gen-2 интеграция

Canva също така добави нова възможност за преобразуване на текст във видео. Функцията е базирана на водещата технология Gen-2 от Runway. Партньорството между двете компании беше обявено на 4 октомври, и има за цел да предостави на потребителите на Canva възможността да генерират кратки видеоклипове, основани на текстови указания или на изображения от тяхната библиотека с активи. След това видеоклиповете могат да се използват в платформата или да се експортират като MP4 или GIF, за да се използват в други проекти.

Нови иновативни фукции за дизайн

За фотографите и любителите на снимки, Magic Studio предлага иновативни решения като Magic Edit и Magic Expand, които наподобяват вече познати функции Generative Fill и Generative Expand на Adobe. Освен тях, Canva въвежда и Magic Morph – инструмент, който преобразува думи и форми в цветове, текстури, модели и стилове. Допълнително, компанията представи и Magic Grab, инструмент, който позволява на потребителите да избират конкретни обекти в снимка и след това да ги преместват и преоразмеряват, предоставяйки по-голям контрол върху композицията на изображението.

И най-накрая, ако желаете да генерирате изображения, Canva е интегрирала Dall-E на OpenAI и Imagen на Google в част от приложението.

За да научите повече за всички функции в Magic Studio, посетете https://www.canva.com/magic/.

В отговор на нарастващите опасения относно сигурността и изкуствения интелект, Canva също така въвежда Canva Shield – набор от мерки за защита на съдържанието и предотвратяване на злоупотреби.

В допълнение към новите продуктови предложения, Canva обяви и амбициозна инициатива за дизайнерите, работещи с платформата. През следващите три години компанията ще изплати 200 млн. долара на професионалистите, чийто творчески принос ще подпомага обучението на AI моделите на фирмата.

В заключение, с въвеждането на тези AI иновации в своите услуги, Canva се утвърждава като сериозен конкурент на Adobe. В момента компанията се гордее с 16 млн. платени абонати и над 150 млн. потребители по целия свят.

Целта на AI Bulgaria е да предоставя актуална и стойностна информация от света на изкуствения интелект (AI). Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X, LinkedIn и се присъединете към нашия Discord сървър!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: