AI Bulgaria AI Bulgaria

Google интегрира генеративен AI в Assistant

Assistant

По време на събитието Made by Google, на което бяха представени новите устройства Pixel 8 и Pixel Watch 2, компанията обяви новата версия на своя Assistant, който има за цел да направи разговорите с изкуствения интелект по-естествени, интуитивни и полезни

Асистентът ще се задвижва от генеративен изкуствен интелект, съчетавайки възможностите на съществуващия Google Assistant с Google Bard – експериментален AI чатбот, който може да генерира и разсъждава върху текст, глас и изображения.

Компанията твърди, че новият асистент, ще може да помага на потребителите с различни задачи, като например планиране на пътувания, намиране на имейли, създаване на списъци или писане на постове в социалните мрежи. Потребителите също така ще могат да взаимодействат с него чрез текст, глас или изображения, а асистентът ще може да извършва действия вместо тях, като например да резервира полети, да поръчва хранителни стоки или да изпраща съобщения.

Подобно на Bard, асистента ще се интегрира с някои от съществуващите приложения на компанията, като Gmail и Docs, за да помага на потребителите да намират и обобщават информация.

Освен това, новият асистент ще разполага с възможността да анализира контекста, като използва информация от сензорите на Android устройствата, като камерата, гласовото въвеждане или засичането на присъствие, за да разбере намерението на потребителя и да предостави подходящи отговори. Например, след като потребителят направи снимка, той може да помоли асистента да му помогне с публикуването й в социалните мрежи. Асистента ще използва изображението като визуален ориентир и ще предложи подходящ текст за публикацията.

Google подчертава, че новият асистент е в ранен етап на разработка и скоро ще бъде пуснат тестване, като в крайна сметка, ще бъде наличен за Android и iOS през следващите месеци.

Целта на AI Bulgaria е да предоставя актуална и стойностна информация от света на изкуствения интелект (AI). Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X, LinkedIn и се присъединете към нашия Discord сървър!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: