AI Bulgaria AI Bulgaria

ChatGPT се превръща в истински мултимодален асистент

бета функции ChatGPT

OpenAI пусна нови бета функции за потребителите на ChatGPT Plus, които превръщат чатбота в истински мултимодален асистент. Това означава, че потребителите вече не трябва да превключват между инструменти като Search with Bing (Търсене с Bing), Advanced data analytics (Разширен анализ на данни) и генератора на изображения DALL-E 3, докато взаимодействат с ChatGPT. Вместо това системата ще отгатва какво искат въз основа на контекста.

Също така, потребителите ще могат да качват разнообразни видове документи и изображения дирекно в ChatGPT. Системата автоматично анализира качения файл и предоставя подходящ отговор или действие в зависимост от контекста. Например, при качване на PDF файл, ChatGPT може да генерира детайлни резюмета и анализи, улеснявайки разбирането на съдържанието.

Едно от най-забележителните нови приложения е възможността за качване на изображения и създаване на нови варианти с помощта на генератора на изображения DALL-E 3.

В допълнение, комбинацията от Разширен анализ на данни (Advanced Data Analysis) и Търсене с Bing позволява на потребителите да търсят актуална информация от интернет и да поискат от чатбота да генерира различни видове визуализации въз основа на тези данни. Също така е възможно да се комбинират Търсене с Bing и DALL-E 3 за визуализация на информацията.

Новите бета функции на ChatGPT се разпространяват постепенно и в момента не са активни за българските потребители. Очакваме скоро те да станат достъпни и у нас.

Актуализациите идват само месец след като OpenAI въведе нови функции в ChatGPT, като го обогати с възможността да „вижда“, „чува“ и „говори“. Потребителите вече могат да водят разговори с чатбота в приложението за iOS и Android. Друга актуализация е способността на ChatGPT да обработва и разбира изображения, което позволява на потребителите да качват снимки и да задават въпроси за тях. Освен това OpenAI интегрира новата версия на генератора на изображения DALL-E 3 директно в чатбота, което позволява създаването на изображения.

Целта на AI Bulgaria е да предоставя актуална и стойностна информация от света на изкуствения интелект (AI). Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X, LinkedIn и се присъединете към нашия Discord сървър!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

ТАГОВЕ:  
Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: