AI Bulgaria AI Bulgaria

Cloudflare и Hugging Face влизат в партньорство за по-лесно внедряване на AI

Cloudflare Hugging Face
Image: Hugging Face

Водещата компания за облачни услуги, Cloudflare, обяви сътрудничество с Hugging Face, което има за цел да направи внедряването на приложения с изкуствен интелект по-бързо и по-достъпно от всякога.

С нова услуга на Cloudflare, наречена „Workers AI“, разработчиците ще могат да изберат модел на изкуствен интелект с отворен код от колекцията на Hugging Face и да го интегрират в своите приложения.

Hugging Face направи възможно за разработчиците да намират моделите, от които се нуждаят, за да създават изживявания, задвижвани от изкуствен интелект. Свързването на разработчиците с Workers AI ще им позволи да ги разгръщат само с няколко клика

– заяви в официално изявление Матю Принс, изпълнителен директор и съосновател на Cloudflare.

Тъй като изкуственият интелект се превръща в неразделна част от всяко приложение, наличието на готови за употреба, оптимизирани модели за работа в глобална мрежа с ниска латентност ще стане от решаващо значение за предоставянето на качествени потребителски изживявания.

Най-популярните модели на Hugging Face ще бъдат интегрирани в каталога на Cloudflare и оптимизирани за глобалната мрежа на компанията. Cloudflare посочва, че AI приложенията, използващи тези модели, ще могат да стартират почти мигновено в тяхната мрежа от сървъри, разположени в над 150 града по света, а разработчиците ще плащат само за използвания изчислителен ресурс, без да се налага да управляват собствена инфраструктура.

Радваме се, че можем да предложим безсървърни GPU услуги в партньорство с Cloudflare, за да помогнем на разработчиците да мащабират своите приложения с изкуствен интелект от нулата до глобално ниво, без да е необходимо да се занимават с инфраструктура или да предвиждат бъдещите нужди на приложението си – просто трябва да изберат модел и да го разгърнат

– каза главният технически директор и съосновател на Hugging Face, Жулиен Шомон, в официално изявление.

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: