AI Bulgaria AI Bulgaria

Cohere пусна мощен AI модел за бизнеса

Command-R
Source: Cohere

Cohere, един от водещите стартъпи в областта на изкуствения интелект, представи своя нов езиков модел, наречен Command-R.

Главният изпълнителен директор на компанията, Ейдън Гомес, посочи, че Command-R е „по-интелигентен, с по-дълъг контекст и по-евтин“ в сравнение с предишните модели на компанията.

Моделът, който е насочен предимно към нуждите на бизнеса, има контекстен прозорец от 128 000 токена и е оптимизиран за задачи като RAG и използване на инструменти.

Command-R е създаден да обработва големи производствени натоварвания в различни езици за глобални бизнеси, посочват от компанията. Те твърдят, че се справя отлично с 10 основни езика: Английски, френски, испански, италиански, немски, португалски, японски, корейски, арабски и китайски, но общият брой на поддържаните езици е 100.

Сравнение между Command-R, Llama-70B-Chat, Mixtral и GPT-3.5-Turbo на многоезични тестове.
Сравнение между Command-R, Llama-70B-Chat, Mixtral и GPT-3.5-Turbo на многоезични тестове.

Като цяло Cohere се фокусира върху предоставянето на генеративни AI решения от корпоративен клас на големи предприятия, консултантски фирми и технологични компании. Например, гиганти като Oracle, McKinsey, Scale AI и др. използват техните модели.

Анонсът на Command-R идва в ключов момент за Cohere, тъй като компанията се опитва да осигури финансиране от 1 милиард долара, за да се съревновава с OpenAI и Anthropic.

В тази връзка през последните 2 месеца компании като Google, Anthropic, Inflection AI, Mistral AI пуснаха своите най-нови модели, но само OpeAI не го направи, ако изключим представянето на Sora.

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: