AI Bulgaria AI Bulgaria

Ideogram въвежда нови подобрения и функции към своя генератор на изображения

Ideogram
Image: Created with Ideogram

В края на февруари Ideogram пусна своя най-способен модел за генериране на изображения от текст – Ideogram 1.0, а преди няколко дни компанията представи няколко нови функции и подобрения в платформата си.

Първата функция се нарича Describe и е подобна на тази, предлагана от конкурента Midjourney. Describe дава възможност на потребителите да качат изображение и да поискат от AI модела да генерира указание (prompt), описващo картината. След това потребителите могат да използват този prompt, за да генерират сходно изображение.

Describe

Освен това, Ideogram вече предлага три режима за генериране на изображения: „Fast“, „Default“ и „Quality“. „Default“ (По подразбиране) е основният режим, докато „Fast“ (Бърз) дава приоритет на скоростта, генерирайки изображения за около пет секунди, а „Quality“ (Качество) се фокусира върху по-фините детайли и генерира изображения за около 20 секунди.

"Fast", "Default" и "Quality".

Ideogram надгражда контрола върху крайния резултат и с въвеждането на отрицателни указания (negative prompts). Чрез тях можете да кажете на модела какви елементи да не включва в генерираното изображение. Функцията може да се използва за премахване на определени обекти или за подобряване на цялостния стил.

И накрая, от Ideogram твърдят, че последната актуализация подобрява генерирането на текст, намалявайки броя на грешките с още 15%. Компанията посочва, че Ideogram 1.0 се представя по-добре от Midjourney и DALL-E 3 по отношение на създаването на символи и думи.

Новите функции са достъпни за всички платени абонати на Ideogram, като цените на абонаментните планове варират между 8 и 20 долара на месец. Безплатният план, от друга страна, позволява генерирането на до 100 изображения на ден, макар и с ограничени възможности в сравнение с платените опции.

Изображения генерирани с Ideogram

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: