AI Bulgaria AI Bulgaria

Meta представи нов AI генератор на изображения

Imagine with Meta AI

Meta пусна уебсайт за генериране на изображения с изкуствен интелект, наречен “Imagine with Meta AI”. Генераторът е базиран на основополагащия модел за синтез на изображения Emu, който е обучен на 1,1 милиарда публично достъпни снимки от Facebook и Instagram.

Ако използвате Facebook или Instagram, е напълно възможно ваша снимка (или снимка, която сте направили) да е помогнала за обучението на Emu.

Подобно на „DALL-E 3“, „Stable Diffusion“ и „Midjourney“, “Imagine with Meta AI” генерира нови изображения въз основа на това, което AI моделът “знае” за визуалните концепции, извлечени от данните за обучение.

За създаване на изображения с помощта на новия уебсайт се изисква акаунт в Meta, който може да бъде импортиран от съществуващ акаунт във Facebook или Instagram. Всяко генериране създава четири изображения с размер 1280×1280 пиксела, които могат да бъдат запазени във формат JPEG. Изображенията включват малко лого с воден знак “Imagined with AI” в долния ляв ъгъл.

„Водните знаци са устойчиви на обичайни манипулации на изображения, като изрязване, промяна на размера, промяна на цвета (яркост, контраст и др.), снимки на екрана, компресия на изображения, шум, наслагване на стикери и др. Целта ни е в бъдеще да въведем невидими водни знаци в много от нашите AI продукти“, посочва Meta в публикация.

В момента услугата е налична само в САЩ, като компанията планира да разшири достъпа за повече потребители по целия свят.

Миналия месец Meta представи и нов генеративен AI модел за видео, също базиран на Emu. Можете да научите повече на демо страницата на модела.

Видео, генерирано от модела Emu Video.

Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: