AI Bulgaria AI Bulgaria

Топ 5 AI инструменти за генериране на видео за 2024 г.

видео

През 2022 и 2023 г., AI генераторите на изображения като Midjourney, DALL-E и Adobe Firefly претърпяха бърза еволюция от пикселизирани изображения до толкова реалистични, че дори понякога е трудно да определим кое изображение е истинско и кое не. Генераторите на видео с изкуствен интелект вървят по техните стъпки и макар че все още не са достигнали това ниво, мнозина вярват, че 2024 г. ще бъде тяхната година. Имайки предвид това, предлагаме подбран списък на водещите инструменти в тази категория.

1. Runway Gen-2

Начело на нашата класация се нарежда Runway Gen-2 – AI инструмент за синтез на видео от текст или изображения, разработен от Runway Research.

Компанията, която е подкрепена от Google и Nvidia, е един от лидерите в разработките на изкуствен интелект и предлага редица решения, едно от които е Runway Gen-2. Инструментът е част от пакета „Magic Tools“, който включва още Gen-1, Text to Image, Image to Image, Infinite Image, Video Inpainting, Frame Interpolation, Custom AI Training и др.

Gen-2 разполага с няколко интересни функции като например Motion Brush, позволяваща на потребителите да анимират изображения, както и Camera Motion, която предлага персонализирано управление на камерата.

Компанията редовно качва обучителни видеоклипове в своя YouTube канал, където можете да се запознаете с функционалностите на техните продукти.

Runway използва кредитна система, която първоначално ви позволява да изпробвате платформата безплатно, а цените на платените абонаменти варират от 15 до 95 долара на месец.

Runway Pricing

Компанията организира различни събития и инициативи, като например Runway Studios, която има за цел да даде възможност на филмовите дейци в световен мащаб да постигнат творческите си виждания с помощта на AI. Освен това Runway е организатор и на AI Film Festival – ежегодно събитие за творци и артисти.

Реклама на Nike създадена с Runway Gen-2, Midjourney V6 и Magnific AI.

2. Pika Labs

На второ място e Pika Labs – инструмент, който позволява на потребителите да създават кратки видеоклипове от текст, изображение или видео указания. Pika Labs, която стартира преди по-малко от година, вече има над 500 000 потребители, които генерират милиони видеоклипове ежеседмично.

Първоначално генераторът на видео беше наличен само през Discord, но в края на ноември компанията представи уеб базирано приложение и нов по-добър AI модел, наречен Pika 1.0.

Pika 1.0 позволява генериране и редактиране на видеоклипове в различни стилове, като 3D анимация, филм, карикатура, аниме и др. Потребителите могат да разширяват и увеличават мащаба на всеки генериран видеоклип, да добавят детайли и да определят движението.

Pika Labs също използва кредитна система, като новите потребители могат да изпробват платформата безплатно, а платените абонаменти варират между 10 и 70 долара на месец.

Pika Labs Pricing

Видеоклип създаден с Pika 1.0 и Midjourney

3. Wonder Studio

На 3-то място се нарежда Wonder Studio – иновативна AI платформа за визуални ефекти (VFX), която дава възможност на артисти и режисьори да създават реалистични компютърно генерирани (CG) персонажи в реални сцени.

Wonder Studio е продукт на Wonder Dynamics, компания основана от известния актьор Тай Шеридан и сърбина Никола Тодорович, който е специалист в областта на изкуствения интелект. Интересен факт е, че в консултативния съвет на компанията влизат личности като Стивън Спилбърг и Джо Русо.

Wonder Studio Pricing

Платформата поддържа функции като динамични движения на камерата, проследяване на актьорите и промяна на осветлението, което дава по-голяма творческа свобода при създаването на сцени. Потребителите могат да качват свои собствени 3D герои или да използват безплатни такива.

Компанията предлага безплатен преглед, а платените абонаменти са 20 и 99 долара на месец.

4. Kaiber AI

На 4-то място се класира Kaiber – творческа AI платформа, специализирана в генерирането на видео и анимация. Инструментът се използва предимно от артисти, създатели на съдържание и музиканти, а генерирането на видео се осъществява чрез въвеждане на текст, изображения, видео и музика.

Kaiber е достъпен чрез уеб или мобилно приложение за Android и iOS.

Платформата предлага 3 основни варианта за създаване на видео, включително анимация кадър по кадър, оживяване на статичен текст или изображения и трансформиране на стил в съществуващ видеоклип.

Интересен факт е, че популярни изпълнители като Linkin Park и Kid Cudi са го използвали в процеса на създаване на свои музикални клипове. Например Linkin Park са използвали Kaiber при създаването на видеоклипа към песента „Lost“.

Компанията предлага 7-дневен пробен период, а платените абонаменти са между 5 и 30 долара на месец.

InVideo Pricing

5. InVideo

На пето място е InVideo – AI инструмент, който генерира видеоклипове от текстови указания. Тук нещата са малко по-различни – за разлика от някои от генератори в класацията, които създават нови видеоклипове, InVideo използва стокови материали за създаване на такива. Компанията твърди, че платформата разполага с над 6 милиона видеоклипове, изображения и графики, които потребителите могат да използват.

InVideo предлага няколко интересни функции, като например AI Script Generator, която дава възможност за създаване на клипове въз основа на сценарий, както възможност за клониране на глас. Компанията има и плъгин за ChatGPT, наречен „Video AI by InVideo“.

С помощта на платформата можете да създавате видеоклипове за YouTube, Instagram Reels, TikTok или за други цели, като например маркетингови кампании и продуктови демонстрации, образователни видеоклипове и др.

InVideo предлага както безплатен план, така и различни платени абонаменти.

Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: