AI Bulgaria AI Bulgaria

Adobe интегрира най-новия си генеративен AI модел във Photoshop

Firefly 3
Image: Adobe

След като миналата седмица Adobe обяви, че ще въведе генеративен изкуствен интелект (AI) в своя софтуер за редактиране на видео Premiere Pro, днес технологичният гигант представи редица подобрения във Photoshop, включително интегрирането на своя най-нов генеративен AI модел – Firefly Image 3.

Моделът, който вече е наличен във Photoshop (бета версия) и уеб приложението Firefly, създава „по-реалистични изображения от своите предшественици благодарение на способността да разбира по-дълги и по-сложни подсказки и сцени“, посочват от компанията.

Сега, вместо да използват уеб приложението Firefly за създаване и теглене на изображения, потребителите вече могат директно в Photoshop да изберат новата опция „Generate Image“ от менюто, да въведат текстово указание (prompt), и в рамките на няколко секунди Firefly ще генерира желаното от тях изображение.

Освен това, Adobe надгражда и миналогодишната си функция „Generative Fill“, позволявайки на потребителите да добавят „референтно изображение“, което Firefly да използва като насока вместо текстово указание. Компанията представи и „Generate Background“, функция, която автоматично заменя фона на съществуващите изображения, „Generate Similar“, която създава вариации на избрани елементи, и „Enhance Detail“ за подобряване на детайлите.

Друга нова функция, която Adobe добавя към Photoshop, е „Reference Image“ (референтно изображение). Тя дава възможност на потребителите да качват референтно изображение, което да определя структурата, оформлението и размера на елементите на генерираното изходно изображение. С други думи, вече можете да използвате съществуващо изображение като шаблон за структурна референция и да генерирате множество варианти на изображения с една и съща структура.

Всички нови функции на Photoshop са налични от днес в най-новата бета версия на настолното приложение. Можете също така да изпробвате безплатно новия модел – Firefly Image 3 в уеб приложението на Adobe.

Firefly е обучен само на лицензирано съдържание и е проектиран да генерира изображения за комерсиална употреба, които не нарушават авторски права и други права върху интелектуална собственост.

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: