AI Bulgaria AI Bulgaria

Adobe стартира уеб версията на Photoshop с AI инструменти от Firefly

Photoshop

Adobe, мултинационалната компания за компютърен софтуер, официално пусна уеб версия на популярния си софтуер Photoshop. След като беше в бета тестове в продължение на почти две години, тя вече се предлага с инструменти на изкуствения интелект, задвижвани от Firefly.

Сред тези нововъведения се открояват функциите „Generative fill“ и „Generative expand„. Първата позволява на потребителите да добавят или премахват обекти от изображения, като едновременно с това запазват неговия контекст. Втората, дава възможност за разширяване на рамките на снимката, като автоматично добавя съдържание, което се базира на оригиналния контекст на изображението. Тези функции бяха ексклузивни само за бета версията, но сега са достъпни за всички потребители на уеб платформата.

От Adobe са проектирали уеб версията на Photoshop така, че да бъде удобна за потребителите. Инструментите в toolbar лентата в уеб приложението са базирани на работни процеси, като например възпроизвеждане на изображение или избор на обект. За начинаещите Photoshop в уеб показва пълните имена на инструментите, вместо да показва описанието в упътването на инструмента.

Също така, уеб версията включва и контекстуална лента със задачи, която предлага следващи стъпки и инструменти въз основа на работния процес. Въпреки това все още липсват някои инструменти от версията за настолни компютри, включително Patch tool, Pen tool, Smart object support и Polygonal lasso. От Adobe обаче уверяват, че работят усилено по въвеждането на тези функции в уеб версията.

Освен техническите нововъведения, Adobe улеснява и сътрудничеството между потребителите. Сега те могат лесно да споделят връзки към файлове с друго лице, дори ако то няма абонамент.

Photoshop за уеб вече е достъпен за всички потребители с активни платени планове. Adobe заяви, че засега няма планове да предлага безплатна версия на продукта .

Целта на AI Bulgaria е да предоставя актуална и стойностна информация от света на изкуствения интелект (AI). Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X, LinkedIn и се присъединете към нашия Discord сървър!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: