AI Bulgaria AI Bulgaria

IBM планира да обучи 2 милиона души в областта на AI до 2026 г. – включете се безплатно

IBM

IBM обяви амбициозен план за намаляване на глобалния дефицит на умения в областта на изкуствения интелект, като се ангажира да обучи два милиона души до края на 2026 година. Инициативата е глобална и всеки може да участва безплатно.

IBM планира да постигне тази внушителна цел чрез разширяване на сътрудничеството си с университети по целия свят и чрез партньорства с Неправителствени организации (НПО) в различни държави.

Програмата функционира в 168 държави, предлагайки над 1000 курса на 20 езика по различни теми, включително изкуствен интелект, киберсигурност, анализ на данни и облачни технологии.

Основен инструмент в тази инициатива е платформата IBM SkillsBuild, която ще предложи нов учебен план по генеративен изкуствен интелект. Студентите и преподавателите ще имат достъп до безплатни онлайн курсове, а университетските преподаватели – до специализирани обучения, сертификати и допълнителни материали за преподаване.

В допълнение към това, IBM ще работи в тясно сътрудничество с факултетите на университетите, за да създаде устойчива основа за образование в областта на изкуствения интелект, като използва мрежата си от експерти за обучение на преподавателите и предоставяне на сертификати след завършване на обучението.

Учебен план и коментари от IBM

С новата инициатива, IBM представя богат и диверсифициран учебен план, който включва теми като създаване на подсказки за генеративен AI, основи на машинното обучение и подобряване на обслужването на клиенти чрез изкуствен интелект.

Жустина Никсън-Сентил, заместник-президент и главен директор по въпросите на въздействието в IBM, подчерта, че „уменията в областта на AI ще бъдат жизненоважни за работната сила на утрешния ден.“ Тя добави, че компанията е ангажирана с разширяването на IBM SkillsBuild, за да си сътрудничи с университети и неправителствени организации по целия свят.

Изпълнителният директор на компанията, Гини Ромети, също подчерта променящия характер на технологиите и тяхното влияние върху всеки аспект на професионалния живот, като каза:

Възникващите технологии на изкуственият интелект ще променят начина, по който всяка работа се извършва. Очаквам с нетърпение да намерим нови начини всички да участват в тази дигитална ера, като създават умения за работа, които вече са търсени на нашия пазар на труда.

Целта на новите курсове е да подготвят учащите се за бъдещи технически роли, като се съсредоточат върху актуални и важни теми. Студентите ще имат възможността да придобият ценни умения, които са високо ценени от потенциалните работодатели.

Как да се включите в курсове напълно безплатно

Ако сте решите да се потопите в света на изкуствения интелект и машинното обучение с безплатните курсове на IBM, ето как можете да се присъедините:

  1. Отидете на уебсайта IBM SkillsBuild.
  2. Регистрирайте се, за да получите достъп до всички ресурси.
  3. След това може да разгледате различните курсове и да изберете тези, които най-добре отговарят на вашите интереси и нужди.

В зависимост от вашата група, може да разгледате различни секции:

  • Учащи се
  • Преподаватели
  • Организации

Изберете курс, който ви интересува, и следвайте инструкциите за записване.

Допълнителни ресурси:

Забележка: След като намерите курс, който ви интересува, следвайте процедурата за регистрация на съответната платформа. Някои курсове може да изискват създаване на акаунт, докато други могат да бъдат достъпни без регистрация. Проверете детайлите за курса за евентуални предварителни изисквания или изисквания преди записване.

Целта на AI Bulgaria е да предоставя актуална и стойностна информация от света на изкуствения интелект (AI). Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X, LinkedIn и се присъединете към нашия Discord сървър!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: