AI Bulgaria AI Bulgaria

INSAIT стартира второ издание на програмата SURF

SURF
INSAIT

INSAIT, Институтът по компютърни науки, изкуствен интелект и технологии към Софийския университет „Св.Климент Охридски“, стартира второто издание на своята лятна изследователска програма SURF за бакалавър-студенти.

Програмата дава възможност на изявени студенти да работят с изследователи от INSAIT по едни от най-актуалните теми в сферата на изкуствения интелект и информатиката в продължение на 8-12 седмици в София.

SURF работи по модел на подобни програми в най-елитните технически университети в света като MIT, ETH Zurich, Caltech и други.

Ключов елемент на инициативата е възможността студентите да бъдат съавтори на научни публикации, които ще бъдат представени на водещи конференции и списания в областта на компютърните науки.

Всички избрани студенти ще получават месечна стипендия от 1500 евро. Освен това настаняването им в София ще бъде организирано от INSAIT, като институтът ще покрие всички необходими разходи.

Програмата SURF е насочена към бакалаври, изучаващи STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) дисциплини като компютърни науки, математика, физика или инженерство. Основният критерий за кандидатстване е висока академична оценка – минимум 3,5 (от максимум 4,0) или еквивалентна оценка по съответната система за оценяване.

Крайният срок за кандидатстване е 25 февруари 2024 г. Повече информация тук.

Стажът ми в INSAIT наистина оказа влияние върху мен като личност и като учен по много начини. Той ме вдъхнови да правя по-ефективни изследвания 

– Анна Михалкова, ETH ZURICH.

Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: