AI Bulgaria AI Bulgaria

Stability AI и Tripo AI представиха нов модел за трансформиране на изображения в 3D

Stability AI, в партньорство с Tripo AI, представиха TripoSR – нов AI инструмент, който може да генерира висококачествени 3D модели от едно единствено изображение, и то за по-малко от секунда.

Stability AI е водеща английска компания за генеративен изкуствен интелект с отворен код, докато Tripo е китайски AI стартъп, насочен към 3D моделирането.

Новият модел, разработен от двете компании, е създаден в отговор на нарастващите нужди на професионалисти от области като разработка на игри, индустриален дизайн и архитектура, като осигурява бързи резултати за визуализиране на детайлни 3D обекти.

Source: Stability AI

TripoSR е вдъхновен от скорошна разработка, наречена LRM: Large Reconstruction Model For Single Image to 3D. Според тестовете, проведени от Stability AI, TripoSR демонстрира способност да генерира 3D модели за около 0,5 секунди на Nvidia A100, като превъзхожда други отворени модели за трансформиране на изображения в 3D. „В допълнение към скоростта моделът е напълно достъпен за потребители със или без графични процесори“, посочват от компанията.

Кодът на TripoSR е наличен в GitHub, а тежестите можете да намерите в Hugging Face. Моделът е лицензиран под MIT лиценз, който позволява комерсиална, лична и изследователска употреба.

Source: Tripo AI

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: