AI Bulgaria AI Bulgaria

Childish: Българска компания с фокус върху Data Science и AI

Childish
Childish.ai

Childish е компания за разработка на софтуер, която се специализира в областта на данните и изкуствения интелект (AI), използвайки Python като основен инструмент. Основана през 2018 година в България от Благовеста Пугьова, компанията обединява екип от експерти с техническа подготовка и дълбоки познания в технологичната индустрия.

Важен компонент от стратегията на Childish е тяхната ангажираност към социалната отговорност, подчертана от факта, че половината от компанията е собственост на фондация „Подарете книга„, българска организация, която се стреми да подкрепя деца, настанени в социални институции, като им предоставя възможност за образование и развитие.

В Childish вярваме, че технологиите са мощен инструмент за положителна промяна. Екипът ни е посветен на това да промени живота на децата и се гордеем, че мисията ни надхвърля просто разработването на иновативни решения. Тъй като по-голямата част от нашата компания е собственост на фондация, нашата работа и печалби допринасят пряко за подобряването на живота на стотици деца. Този целеустремен подход подхранва страстта и ангажираността на нашия екип да постига изключителни резултати, независимо от това колко труден е проектът. Така че, когато работите с нас, вие не просто инвестирате в технология, а в по-добро бъдеще за децата в нужда

– Екипът на Childish.

Специализирани услуги предлагани от Childish

Childish има за цел да подпомогне организациите в ускоряването на техния растеж и постигането на конкурентно предимство чрез използването на изкуствен интелект. Със специализация в секторите на здравеопазването, банковия сектор, застраховките и финтех индустрията, компанията разработва персонализирани софтуерни решения, които се основават на последните постижения в областта на Data Science и AI.

Компанията предлага широк спектър от услуги, които целят да подпомогнат бизнеса с интеграцията на иновативни технологии в своите операции и продукти. Ето някои от основните области, в които компанията се специализира:

  • Услуги в областта на анализа на данни: Разработка на платформи за анализ на данни, които да помагат на компаниите да вземат информирани решения, базирани на техните собствени данни.
  • AI и ML услуги: Пълноценни услуги в областта на изкуствения интелект и машинно обучение, които обхващат всички етапи – от стратегическо планиране до пълната имплементация на AI решения.
  • Разработка на персонализиран софтуер: Създаване на персонализирани софтуерни решения, включително back-end, front-end, анализ и обработка на данни, облачни решения, DevOps, QA и управление на продукти.
  • Секторни решения: Разработване на специализирани софтуерни решения за различни индустрии, отговарящи на специфичните нужди на всеки клиент.
  • Образователни решения: Създаване на интерактивни онлайн образователни продукти, които облекчават процесите на обучение и споделяне на знания.
  • Цифрова трансформация и консултации: Подкрепа за фирмите в процеса на тяхната цифрова трансформация, с фокус върху увеличаване на приходите и оптимизация на услугите.

Childish се гордее с перфектни петзвездни оценки от своите клиенти, което демонстрира техния ангажимент към решаването на сложни бизнес предизвикателства и предоставянето на иновативни софтуерни решения.

Международни признания и успехи

През 2022 година, Childish бе удостоена с престижната бизнес награда на Forbes за социално отговорна компания, благодарение на иновативния си бизнес модел, който включва фондация „Подарете книга“ като основен акционер.

За нас това признание не е просто награда, а потвърждение, че социално отговорният модел, който прилагаме в нашия бизнес, е забелязан от други компании и се надяваме, че все повече компании ще го прилагат

– споделя Благовеста Пугьова, управляващ партньор и съосновател на Childish.

Освен това, Childish е отличена като един от водещите разработчици на софтуер в България от Clutch, ресурс за B2B оценки.

Childish и „Училище за работа“: Партньорство за бъдещето на младите хора в България

Също така, Childish активно участва в общностни инициативи и програми за социален принос, с фокус върху подпомагане на децата. Един от примерите за това е ангажиментът им с програмата „Училище за Работа„, организирана от фондация „Подари книга“. Инициативата, проведена от 20.04.2023 до 23.04.2023 г., събра 40 деца на възраст между 15 и 18 години от различни институции в страната, които имаха възможността да набавят практически умения и знания за света на технологиите и програмирането.

В рамките на програмата специалистите на Childish организираха ИТ работилници, където децата бяха запознати с различни професии в сферата на информационните технологии и имаха възможността да разработват свои мобилни приложения.

Чрез ангажимента си в подобни инициативи, компанията демонстрира стремежа си да окаже положително влияние върху живота и бъдещето на децата в България.

В заключение, Childish е софтуерна компания, която придава голямо значение на социалната отговорност и активно участие в общностни инициативи. С фокус върху данните и софтуерната разработка, особено в областта на AI и ML, компанията се отличава с иновационен и модерен бизнес модел. Международните признания, с които Childish е отличена, демонстрират ангажимента й към висококачествени услуги и позитивно влияние върху обществото.

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: